Search
Norsk

Torodd på verksted-spa

Denne uken har Torodd vært inne for puss og pleie på vårt verksted-spa. Torodd er en av 16 mobile pusteluftkompressorer som vi har leid ut til et offshoreprodsjekt det siste året.

 

Etter  6167 timer i standby og 4922 timers drift, ga trofaste Torodd beskjed om at det var på tide med litt pleie.

 

- Da vi fikk beskjed om at kompressoren ga en driftsfeilmelding, hadde vi egentlig trodd at det måtte litt reparasjoner til etter så mange timers drift. Det viste seg imidlertid at det var en vask og litt støvfjerning som skulle til før maskinen startet fint igjen, forteller servicetekniker Carl Sigve Olsen.

 

 Slik så kompressormotoren ut da vi fikk den inn etter ett års hyppig bruk på prosjekt.

 

Full service

Men når Torodd først har tatt turen inn vårt verksted, får han en full service. Vi skifter da oljeseparator, olje, tørker og alle filtre.

Så kjører vi en belastningstest hvor vi setter på en stuss med lyddemper og kjører gjennom luft som tilsvarer free flow forbruk i 4 timer.

Etter belastningstesten gjennomfører vi alle kvalitetstester som luftanalyse osv.

 

Klar for 5000 nye timer

I mai dro også 3 av våre serviceteknikere på besøk til produsenten i UK for en full gjennomgang av produktet.

- Vi har veldig tett og god kontakt med leverandøren som er god til å finne årsaker dersom problemer dukker opp. Så vi har god tro på at disse kompressorene skal gjøre en god jobb i lang tid fremover, forteller Carl Sigve.

Etter en full dagpakke med puss, pleie og testing, er Torodd klar for 5000 nye offshoretimer for å levere teknisk beskyttelse av mennesker og verdier.

Torodd nystelt og klar for et nytt 5000-timers skift.

Search