Search
Norsk

Trappeløp mot Norges tøffeste brannmann

Vi utfordret Lasse Vadla opp Hanatrappene. 306 trappetrinn MED røykdykkerutstyr.

 

De fleste som fulgte med på TVNorge-serien Norges tøffeste brannmann, husker Lasse Vadla.

Gjennom en hel sesong utkonkurrerte han andre brannmenn i alt fra trappeløping og rappellering til heising av brannslange.

 

Klar for VM

Nå er Lasse klar for ny konkurranse. Scott Firefighting Combat Challenge er det nærmeste man kommer brannmann-VM.

Da han spurte oss om å være sponsor, var vi ikke vanskelige å be. Vi synes imidlertid Lasses forespørsel var relativt beskjeden, så vi utfordret ham: Slå vår markedsansvarlig opp Hanatrappene, så dobler vi sponsingen!

Raske bein vs rå muskelkraft

Vår løpeglade kollega på marked tilbakelegger 3-4 mil i uken på joggesko, og løper halvmaraton på 1t 39 min. 5 km på 20 min.

Men hva skal egentlig til for å vinne opp Hanatrappene? Raske bein og lav vekt, eller tung, rå muskelkraft?

 

10 kilo ekstra og syrefest

Med nyfylte flasker og Scotts nyeste masker (ja, de man kan få kamera i) stilte vi klar til duell. Selv om vi hadde valgt PET-flasker og dermed sparte ett kilo vekt, er det ikke til å komme unna at utstyret gir litt i overkant av 10 kilo ekstra på ryggen.

Spenst og sprett forsvinner fort med så mye ekstra tyngde, fikk Katrine raskt erfare.

Selv om hun vanligvis jogger 10 drag opp trappene uten utstyr, måtte hun ty til å gå med doble trinn det siste mellompartiet.

Lasse derimot, spurtet avgårde, og med bare noen få gå-steg mot slutten, raste han først i mål. Ingen tvil om at muskler slår kondisjon i trappeløp.

Katrine tikket i mål på 1:52. Lasse fkk litt problemer med klokka, men her var det ingen tvil. Vi snakker gruseknusing da Lasse passerte mål omlag 20 sekunder foran!

Vi bøyer oss i støvet!
Men så er han vel ikke Norges tøffeste brannmann uten grunn, heller ;)

 

Etter løpet

Lasse: fin i lårene, river i halsen
Katrine: fin i halsen, river i lårene

 

En stolt sponsor gratulerer Lasse med en velfortjent seier, og ønsker LYKKE TIL i Scott Firefighter Combat Challenge i Sacramento, USA 22. oktober!! :)

 

 

 

Search